Een vriendschap over continenten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wist u dat Sadiki ook kinderen ondersteund die naar een High School gaan? Ibrahim is 1 van de 8 kinderen die we ondersteunen.

Dit verhaal is daar en mooi voorbeeld van. In 2015 ontmoette ik in een klein dorpje op het platteland van West-Kenia Ibrahim. Ibrahim was toen 13 jaar en bleek een slim en leergierig jochie. Waar alle andere kinderen vrolijk op school aan het spelen waren met de andere vrijwilligers, bleef Ibrahim in mijn buurt. Als ik bijvoorbeeld een muur aan het verven was, zat hij naast me op de grond en stelde me vragen over van alles en nog wat. Hij wilde alles weten. Er ontstond een speciale band. Deze jongen bleek de beste cijfers van de school te halen en ging examen doen, maar er bleek geen geld te zijn om hem naar een High School te sturen. Ibrahim kwam in het sponsorprogramma van Sadiki terecht en gaat nu naar één van de beste scholen uit de omgeving waar hij het ontzettend goed doet! Het afscheid was moeilijk, maar wat Ibrahim toen niet wist en ikzelf ook niet, was dat ik twee jaar later in 2017 weer voor zijn neus stond. De blijdschap was groot, het ging goed met hem. In 2018 mocht ik hem weer opzoeken, ditmaal op zijn school. Ook dit bezoek was voor hem een verrassing. Hij is inmiddels 17 en flink gegroeid. Op een school met 1400 jongens leek het lastig om hem te vinden, maar hij vond mij. De ontmoeting was geweldig, Ibrahim ziet zichzelf niet als kind dat gesponsord wordt, maar als mijn vriend en dat is erg speciaal. De vriendschap zal dan ook zeker blijven bestaan, ik ben dan ook oprecht trots op hem. We hebben zo nu en dan contact, het is mooi om op zo’n afstand en op deze manier een vriendschap te hebben met iemand die in zo’n andere wereld leeft. Een wereld die ik inmiddels ook tot mijn eigen wereld gerekend heb.

Arjen Muis