Ontstaan van de stichting

In 2011, tijdens hun verblijf in Kenia voor de adoptieprocedure van hun jongste zoon, hebben Gerwin en Chantal Kroezen zich op bijzondere wijze ingezet voor de straatvrouwen en straatkinderen in het land. Gedurende deze tijd ervaarden zij op krachtige wijze wat Gods naaste liefde werkelijk betekent. Ze zagen hoe deze liefde zich uit in concrete daden van zorg, mededogen en ondersteuning, zelfs met de meest beperkte middelen. Dit besef bracht hen tot de overtuiging dat zelfs de kleinste gebaren een levensveranderend effect kunnen hebben.

Deze ervaring werd versterkt door hun bezoeken aan Kibera, een van de grootste sloppenwijken van Afrika, waar ze de schrijnende omstandigheden van de bewoners aanschouwden. Het werd hen duidelijk dat Gods naaste liefde niet alleen iets is om over te praten, maar iets om actief in de praktijk te brengen, door te zorgen voor hen die het het hardst nodig hebben. Na hun terugkeer naar Nederland besloten Gerwin en Chantal dat ze deze roeping niet konden negeren en oprichtten ze eind 2011 Stichting Sadiki, gedreven door de wens om deze naaste liefde verder te verspreiden en een blijvende impact te maken in de levens van de mensen in Kenia.

Onze missie.

Stichting Sadiki is een christelijke organisatie die zich richt op het bevorderen van een kansrijke toekomst voor kwetsbare kinderen en gezinnen in Kenia. Geïnspireerd door Gods liefde voor onze naaste, zetten wij ons in om praktische hulp te bieden en duurzame verbeteringen te realiseren in de levens van de meest kwetsbare gemeenschappen.

Wij geloven dat elke persoon, en vooral elk kind, recht heeft op een toekomst vol mogelijkheden, waardigheid en zorg. Door middel van ons sponsorprogramma, het verstrekken van voedsel, en het ondersteunen van onderwijs en andere basisbehoeften, bieden wij hoop en kansen voor kinderen in het kleine dorpje Lusala, gelegen in het westen van Kenia. Wij streven ernaar een verschil te maken door structurele veranderingen te bewerkstelligen die de levensomstandigheden van kinderen, gezinnen en hun gemeenschappen op lange termijn verbeteren.

Onze visie.

Onze visie is om niet alleen tijdelijke hulp te bieden, maar ook structurele veranderingen te realiseren door middel van kleinschalige, zelfstandige projecten die de zelfredzaamheid van de lokale bevolking bevorderen. Wij geloven dat met kleine, gerichte acties een groot verschil gemaakt kan worden, en dat Gods liefde ons kan inspireren om hoop, herstel en een betere toekomst te brengen voor velen.

Ons doel.

Ons doel is om de basisbehoeften van de kinderen en hun gezinnen te ondersteunen, zoals voedsel, onderdak en onderwijs, terwijl we tegelijkertijd werken aan de duurzame ontwikkeling van de gemeenschap. Door praktische hulp en geestelijke steun te combineren, willen wij bijdragen aan het opbouwen van een sterkere en veerkrachtigere gemeenschap in Lusala.

Team in Kenia

Julius is vanaf het begin nauw betrokken bij Stichting Sadiki. Gedurende de acht maanden dat Gerwin en Chantal in Kenia woonden, hadden zij wekelijks goed contact met hem, en Julius is sindsdien een goede vriend van hen geworden. Toen Gerwin en Chantal begonnen met het oprichten van Stichting Sadiki, vroegen zij Julius direct of hij medewerker wilde worden van de stichting. Julius, die op dat moment zonder werk zat, was enthousiast om zich in te zetten voor Sadiki Foundations Kenya.

Julius heeft een lerarenopleiding afgerond en is daarnaast journalist. Hij is getrouwd met Eunice, en samen hebben zij twee zonen: Lovren Sadiki en Jadon Farij. Julius is opgegroeid in Kibera, een van de grootste sloppenwijken in Afrika, en veel van zijn familie en vrienden wonen daar nog steeds. In 2016 is Julius met zijn gezin verhuisd naar het westen van Kenia, waar hij nu het Sadiki Kids Program runt. Drie keer per week komen er 110 kinderen naar het voedselprogramma. Naast Julius werken er drie koks voor Sadiki Foundations om te zorgen voor de maaltijden en het welzijn van de kinderen.

Team Kenia

Picture of Julius

Julius

Manager Sadiki Kenia

Picture of Emmy

Emmy

Kok

Picture of Abigail

Abigail

Kok

Picture of Josephine

Josephine

Kok

Team Nederland

Picture of Chantal Kroezen

Chantal Kroezen

Oprichter en voorzitter

Picture of Gerwin kroezen

Gerwin kroezen

Oprichter en secretaris

Picture of Vacant

Vacant

Penningmeester

Picture of Ramona Schipper

Ramona Schipper

Lid

Picture of Gerlinde Smit

Gerlinde Smit

Lid

Picture of Hanneke Bloem

Hanneke Bloem

Social media beheer

Picture of Inge hof

Inge hof

Lid

julius-at-work

Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI)

Stichting Sadiki is door de belastingdienst aangewezen als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit houdt in dat Stichting Sadiki zich voor 90% of meer, inzet voor het algemeen nut, zoals beschreven staat in onze statuten. Hier kunt u meer voorwaarden lezen waar een ANBI Instelling zich vanuit de rijksoverheid aan moet houden. Giften aan een ANBI zijn aftrekbaar bij de belasting. Stichting Sadiki staat bij de belastingdienst geregistreerd onder de naam: Stichting Sadiki. Hieronder vindt u de jaarverslagen van de afgelopen jaren. Hierin vindt u meer informatie over wat wij in de afgelopen jaren hebben gedaan als organisatie.

Doelstelling van stichting (Uit statuten)

In 2011 hebben Gerwin en Chantal Kroezen 8 maanden in Kenia gewoond voor de adoptieprocedure van hun jongste zoon. Tijdens deze procedure hebben zij zich sterk ingezet voor een aantal doelen. Zo kwamen ze wekelijks bij straatvrouwen en straatkinderen. Daar heeft God hun laten zien wat naaste liefde is en dat je met kleine middelen levens kunt veranderen. Ook kwamen ze wekelijks in Kibera. Kibera is één van Afrika grootste sloppenwijk en nu een van de werkgebieden van stichting Sadiki. De ogen van Gerwin en Chantal werden geopend en na hun vertrek konden zij dit niet achter hen laten. Daarom hebben Gerwin en Chantal Stichting Sadiki eind 2011 opgericht.

De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan

De website www.sadiki.nl geeft inzicht in de voortgang en uitvoering van het beleid. De nieuwsbrieven en facebook geven een beeld van de meest actuele ontwikkelingen. De belastingdienst verplicht ANBI instellingen om in het kader van transparantie een aantal gegevens openbaar te maken via internet.

Stichting Sadiki