Wie kent Christine nog?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Stichting Sadiki is opgericht in 2011. Het ontstaan van de stichting is het gevolg van de adoptie van Antony, onze jongste zoon. In 2011 hebben we 8 maanden in Kenia gewoond en brachten we vele bezoeken aan mensen in Kibera. 1 daarvan was Christine, een alleenstaande jonge  moeder die we regelmatig opzochten. Bij het ontstaan van de stichting was zij de eerste die we hebben geholpen met een micro krediet. Met een “klein” bedrag kon zij haar droom verwezenlijken, ze wilde namelijk graag een eigen winkel.
Zo is Christine begonnen op de markt om daar  potten en pannen te  verkopen.

Het liep echter anders dan we hadden verwacht want op een gegeven moment waren we haar kwijt. Ze is toen verhuis naar het platteland en we konden niet meer achterhalen waar zij naartoe was gegaan.
Vandaag kwam Julius haar onverwachts tegen en het ging heel goed met haar. Het kapitaal wat ze heeft gekregen is ze blijven investeren met als gevolg dat ze nu een  goedlopende winkel heeft. Ze werkt samen met haar man. Ze werken allebei erg hard. De kinderen gaan naar school en samen hebben ze een goed huwelijk.

Dit alles had ze nooit van de grond kunnen krijgen als ze in 2011 niet was ondersteund door Sadiki